Stressad? Kris?

  • Pressad? Stressad? På bristningsgränsen?
  • Ständig känsla av att inte räcka till?
  • Ont i kroppen? Ont i själen?
  • Sömnen är inte vad den borde vara?
  • Vet vad du borde göra men inte hur?

Livsbejakande samtal

Att lära känna sin stress, hur den uttrycker sig och förstå vad som ligger bakom, behövs för att kunna handla på ett mer ändamålsenligt och livsbejakande sätt. Du får hjälp att skapa nya, goda vanor som gör ditt liv mindre stressande, och hitta åter till glädjen och lugnet inombords.

Det var en av de bästa terapistunder jag fått – så djupgående på alla plan med en sån stark befriande effekt, som påverkade kroppen så att jag sov bättre och började drömma. Men drömmar med symbolisk helande effekt – till skillnad från mardrömmar som kommer av en överspänning i kroppen. – Hebe Lütz, avspänningspedagog

Bortom orden

Stress handlar lika mycket om kropp och känslor som om tankar. Därför jobbar vi också med enkla, praktiska övningar som skapar balans i kropp och själ, och som du kan träna på hemma. Du får verktyg du kan använda i din vardag. Andning, avslappning, HeartMaths hjärtandning, EFT, meditationer som passar just dig…

Acceptans på djupet

Många av de som drabbas av stress och utbrändhet dras med en känsla av att inte duga som de är. Ofta har de varit med om jobbiga saker tidigare i livet. Detta ligger kvar som ett slags ”emotionellt bagage” och ökar stresskänsligheten. Ibland ligger detta även bakom ångest och panikattacker. Ju mer vi släpper det här bagaget desto bättre mår vi.

EFT, Memory & Belief Reimprinting och hypnos löser varsamt upp de känsloknutar och blockeringar ur det förgångna som hindrar dig att leva här och nu.

Kris?

Ibland drabbas vi av livet. Det kan handla om sjukdom, dödsfall, skilsmässa. Eller om olyckor och övergrepp. Ibland kan vi behöva professionellt stöd under en begränsad period.

Jag blev mindre stressad, det gjorde mindre ont i magen. Men framför allt blev jag så samlad att jag på kvällen orkade ta en riktigt konstruktiv diskussion med min partner. Jag höll mig samlad och stabil, och det kändes riktigt bra. – Linda, egen företagare

Kropp och själ får hjälp att släppa

Till skillnad mot vad många tror är det vid akut kris inte ”att få prata av sig” som hjälper en vidare. Ibland kan det till och med förvärra saken att återberätta det jobbiga gång på gång. Det som är viktigt är ett gott samtal, där ett lyssnande, kärleksfullt möte med en annan människa hjälper kropp och själ att bearbeta och släppa de känslor som väckts. Traumareaktionen sitter lika mycket i kroppen som i hjärnan.

Tar udden av smärtan

EFT kopplar ihop kropp, känslor och intellekt, och tar skonsamt udden av den värsta smärtan så att du kan gå vidare. Ju fortare man kan göra detta, desto bättre, så man inte fastnar i ältande och bitterhet, eller drabbas av posttraumatisk stress och sjukdom.

Kriser är en naturlig del av livet, som när de bearbetats ger oss chansen att komma vidare som starkare och helare människor.

Jag har blivit betydligt lugnare i sinnet och känner en större inre frid. Något som jag inte var medveten om att jag behövde var mindfulness – att vara här och nu och kunna acceptera. Jag har insett att min ilska egentligen varit rädsla och ledsenhet.

Maja

NLP-coach

Kalendarium

Sömnproblem?

Bjud in sömnen med en enkel och kärleksfull kvällsritual som sätter stopp för snurrande tankar och låter kropp och sinne komma till ro.

Ordet är ditt

För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Lyssna på mitt föredrag om scenskräck, och boka in ett samtal där vi utforskar vad som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med dina åhörare.

Gratis morgonmeditation