Varför handledning?

Första steget mot att bli EFT Practitioner (coach eller terapeut) är att gå onlinekursen i 3 helgmoduler. Handledningen i sin tur hjälper dig att ta steget från kurs till professionell verklighet.

Där kommer du att stöta på klientfall som är svårare och mer komplexa än de tillrättalagda övningar du tränade på under kursdagarna. Med handledning får du stöd och pepp att hantera de olika slag av problem som dyker upp, och hur du kan bemöta olika typer av klienter.

Knowledge is only a rumour until it lives in the muscle. – Ordspråk från Papua Nya Guinea

Handledning är ett gyllene tillfälle att diskutera klientfrågor, etiska dilemman, metodfrågor… eller vad det nu är som just du behöver diskutera eller bearbeta för att vidareutveckla dig som EFT Practitioner.

Det finns alltid utrymme för just dina frågor och funderingar!

Jag har verkligen uppskattat den nära kontakten vi har haft. Att jag har kunnat maila dig och fått svar på mina frågor, fått vägledning i sådant jag tyckt varit svårt och framförallt fantastiskt utbyte under grupphandledningen. Det är verkligen en kraftfull metod som är fantastisk fin och värdefull att dela med andra. Certifieringen är också pricken över i:et som gör det möjligt att inte bara använda tapping för eget bruk. – Emma Larsson, EFTi Practitioner

Få ny inspiration om du kört fast

Handledning i grupp är värdefullt, roligt och utvecklande. Ett tillfälle att fylla på med ny EFT-energi och utbyta erfarenheter. Alla kan bidra med nya infallsvinklar om man t ex kört fast med en klient eller undrar ”hur andra gör”.  Det är också ett tillfälle att fylla på med ny inspiration. Om du hör av dig i förväg med önskemål på något ämne du vill veta mer om kan jag förbereda mig och ge bättre svar.

Handledningen ger mig möjlighet att få perspektiv på saker som dyker upp i mitt klientarbete, och ibland även få konkreta tips. Jag minns särskilt vid ett tillfälle när jag tyckte att jag hade kört fast med en klient. Efter enskild handledning med Iréne insåg jag att det var mina egna förväntningar – och inte klientens – jag kört fast med. Vid nästa session kunde jag möte klienten mer “rent” och upplevde plötsligt att allt lossnade. – Anette Eriksson, beteendevetare och vägledare med fokus på självmedkänsla

 

Det ingår ett minimum av 6 timmars handledning i utbildningen till certifierad/ackrediterad EFT Practitioner på Nivå 2 och 3. De kan göras enskilt eller i grupp. När man väl är certifierad fyller man på med 6 timmar handledning per år för att behålla sin ackreditering och medlemskap i EFT International (EFTi).

Praktisk info våren 2024

Datum:  Må 29/1, to 22/2, må 25/3, ti 23/4, to 23/5, må 17/6

När?  Kl 18.30-20.00. Smärre justeringar i tid kan förekomma.

Var? Online Zoom

Investering: 450 kr per tillfälle (för företag tillkommer 25% moms) som sätts in på Swish 123 362 04 65 eller Pg 25 77 92-2. Har du ett handledningspaket ingår grupphandledningen och du får gå så många gånger du vill tills du blir klar med din certifiering.

Anmälan: Direkt till irene@eftscandinavia.se