Den här minikursen är för dig som redan har grunderna i EFT och vill lära dig nya sätt att använda Tapping både som självhjälp och i ditt arbete med andra, vuxna som barn.

 

 

Varför Nalleknackning?

Att nallar och andra gosedjur är ett perfekt komplement när man knackar med barn, ja det säger sig självt. Men med vuxna?

Förstår inte hur det gick till, men det kändes som om jag hade en samtalskompis. Ett bollplank. Jag kunde prata från själen. Det gav mig distans till hela problemet. Och det var ju bara min lilla nalle!  Danica Forsström

Det är något speciellt med en liten gullig leksak, det lockar fram känslor vi inte trodde fanns inom oss. Att använda nallar och gosedjur i knackningen skapar både distans till problemet och närhet till känslorna. En bra kombination för att lösa upp och släppa det som behöver släppas.
Nallarna kan också få symbolisera problem, personer, saker, delar av oss själva, beteendemönster osv. Eller så kan de få vara stand ins för de känslor och beteenden vi inte vill kännas vid hos oss själva utan projicerar ut på andra.

Nalleknackning för barn

Första gången jag använde tekniken var med en liten femåring som prompt slog av plattorna varje gång hennes mamma skulle laga mat. Inga förmaningar fick flickan att ändra beteende. När hon dök upp hos mig plockade jag fram min gosiga Tappingnalle, den med knackpunkterna på, och via den fick vi kontakt med varandra. Flickan kunde berätta för mig att nallen var rädd, och vi knackade. Efter några rundor kunde hon också berätta varför … Efter detta lät flickan sin mamma laga mat i fred. – Iréne 

Användbart och roligt

”Teddy Bear Tapping”, eller ”Projection Tapping” som det ibland kallas, är en användbar teknik för både vuxna och barn, som självhjälp och i klientarbete. Den öppnar upp för magi och lekfullhet, och når snabbt till de delar av oss som varken styrs av tankar eller logik. Du får lära dig hur och när du kan använda Nalleknackning, och du får tillfälle att uppleva resultatet!

Ur innehållet:

  • Nalleknackning som självhjälp
  • Nalleknackning för barn
  • Nalleknackning för vuxna klienter
  • Möjliga förklaringsmodeller
  • Spegelneuroner
  • Vilka leksaker som fungerar bäst
  • ”Parts work”
  • Demonstrationer
  • Eget arbete i par/triader

Praktisk information

Det här är en interaktiv kurs online. Två pass med två veckor emellan ger utrymme för mer träning. Träffarna spelas in och du har tillgång till dem i tre månader.

När? OBS: Nalleknackning ingår nu som en del i EFT Nivå 3.

Var? Online, via Zoom. För att kunna vara med måste du ha tillgång till dator, och väl fungerande internetuppkoppling.

Investering: 850 kr. För företag tillkommer 25% moms.

För vem? Vill du använda Nalleknackning för självhjälp eller med ditt eget barn räcker det att du har grunderna i EFT. Vill du använda det i ditt arbete med andra rekommenderas att du har gått EFT 1&2 eller liknande.

Anmälan

Du anmäler dig genom att kontakta Iréne på irene@eftscandinavia.se eller 070-35 24 115 samt sätta in kursavgiften på Pg 25 77 92-2 eller Swish 123 362 0465. Hela kursavgiften ska vara betald innan kursstart. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid återbud. (Skulle kursen av någon anledning inte bli av, får du naturligtvis tillbaka det du betalat.)