Trots att jag har cancer…

Om att må så bra som möjligt i ett utsatt läge med hjälp av EFT och mindfulness

Cancer. Det där förskräckliga ordet. C-A-N-C-E-R. Som får det att darra till i själen av ren och skär dödsångest. Det där ordet, det hemska, det där som bara drabbar andra. Aldrig en själv. Tills den dag man känner något hårt i vänstra bröstet, något som inte brukar vara där, och som definitivt inte ska vara där, och inser att nu. Nu drabbar det mig. Nu är det min tur.

Egna erfarenheter

Sommaren 2012 drabbades jag av bröstcancer. Jag fick då tillfälle att prova mina egna metoder i skarpt läge och kunde konstatera att de verkligen fungerade. Med EFT bearbetade jag diagnoschocken och oron att berätta för mina barn. Jag förberedde mig inför operationen så till den milda grad att mina värden var långt bättre än vanligt. EFT fick det infekterade såret i bröstet att äntligen läka ihop och lindrade också biverkningarna av cellgifterna. Framför allt fick oron ingen riktigt fäste i mig.

Trots att jag har cancer… är en varm och livsbejakande bok. Den ger utrymme för tankar och funderingar på ett klokt sätt. Den väjer inte för det mörka samtidigt som ljuset, hoppet finns där hela tiden. Om jag själv skulle få cancer är det en tröst att veta att den här boken finns. Jag skulle inte känna mig så utlämnad. – Eva Flemström, f.d. kurator inom cancervården

Komplement till medicinsk behandling

EFT botar inte cancer, men hjälper en att fokusera sin energi där den verkligen behövs och stärka kroppens egen självläkande förmåga. Immunförsvaret spelar en stor roll för att motverka och läka cancer. Stress försvagar immunförsvaret, och de mekanismer som reparerar skador på cellerna sätts ut spel. Vi gör kroppen en välgärning genom att knacka, och genom att undanröja de tankemönster och känsloknutar som orsakar inre stress.

I en nylig studie publicerad i Journal of Oncology, tittade man på sambandet mellan överlevnad och användandet av integrativa terapier för cancerbehandling. De sjukhus som kompletterade sin traditionella behandling med yoga, massage, EFT, reiki etc tredubblade överlevnaden under en femårsperiod. Det handlade alltså inte om att ”bota” med tapping, utan hantera de emotionella utmaningar man ställs inför vid en cancerdiagnos och på så sätt stärka den fysiska och emotionella läkningsprocessen.

I England rekommenderas EFT på sina håll för att det är en enkel och effektiv självhjälpsmetod. Vid St James Hospital på Malta erbjuds EFT-samtal till cancersjuka, och i Oaxaca-projektet i Mexico har cancersjuka barn och deras föräldrar fått god hjälp av EFT.

Genomtänkt, genomlevd och alltigenom intressant. Så tänker jag efter att ha sträckläst Iréne Ödmark-Halls personliga skildring av sin nedstigning i underjorden, sin färd upp mot ljuset och den metod, EFT (Emotional Freedom Techniques), som hon använde som stöd på vägen. Jag önskar att jag hade haft tillgång till denna bok då jag själv drabbades av cancer. Den hade säkert varit till god hjälp.Patricia Tudor Sandahl, författare

Inte bara en berättelse

Boken är en introduktion till EFT och innehåller en utförlig manual till hur EFT kan användas vid just cancer för att bearbeta oro, ångest och stress och stärka kroppens egen självläkande förmåga. Ett flertal fallbeskrivningar och personliga berättelser ger insikt i hur EFT kan bidra till ökad livskvalitet trots sjukdom. Boken innehåller meditationer av olika slag, samt visualiseringar som kan användas i läkande syfte.

Det är min mamma, 97 år, som läser din bok! Hon åt middag hos oss i torsdags och var smått snurrig av förtjusning! Hon har snart läst ut den och behandlar sig själv enligt dina anvisningar. Jag väntar på att få tillbaka min bok…. Solweig Nyberg, Umeå

För vem?

Trots sin titel riktar sig boken inte bara till de som redan drabbats av cancer. Den är lika aktuell för dem som tillfrisknat, för anhöriga samt för de som arbetar inom cancervården. Även den som drabbats av någon annan allvarlig sjukdom eller motgång i livet kan finna glädje och tröst i boken.

Den är dessutom pedagogiskt och tydligt skriven. Steg för steg guidas du genom EFT-processen. En guldgruva för den som är intresserad av att växa som människa och stärka sitt fysiska och psykiska välbefinnande.

Så mycket mänsklig värme, humor, klarsynthet och ett så träffsäkert målande språk. Är övertygad om att denna bok också kan hjälpa många i sitt sökande efter hälsa och personlig utveckling. Innan de blir sjuka. Bra, tydliga instruktioner. Lätt att förstå, att följa tankegångarnaGunnel Saric, författare till ”Min vän Smärtan”

Köp boken …

Trots att jag har cancer… finns på bokus.com
10 kr av varje sålt exemplar går till Barncancerfonden.

… eller lyssna

Nu finns också bokens första del, Irénes berättelse, som talbok. En introduktion till hur EFT Tapping kan hjälpa vid svår sjukdom. Lyssna här.

Iréne som sommarpratare

I samband med att boken gavs ut fick jag tillfälle att vara ”sommarpratare” på Ariton Förlag. Här kan du lyssna till programmet, med musk och allt.

Så vacker, så stark, så modig! Jag skrattar och gråter om vartannat! TACK! Vilken fantastisk bok! Vilken gåva! Nu ska jag läsa vidare och knacka på mina egna trauman kring att stå bredvid närstående cancersjuka.

Linda Westlund

Linda Westlund Empowerment

Kalendarium

Sömnproblem?

Bjud in sömnen med en enkel och kärleksfull kvällsritual som sätter stopp för snurrande tankar och låter kropp och sinne komma till ro.

Ordet är ditt

För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Lyssna på mitt föredrag om scenskräck, och boka in ett samtal där vi utforskar vad som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med dina åhörare.

Gratis morgonmeditation