Vikten av att hänga med de sina

lions2

Man upptäcker något

Ibland händer det att man snubblar över något i livet som visar sig vara helt magiskt. EFT till exempel, eller något liknande. Något man inser kommer att förändra allt. Ja, man till och med inser att man inte ens snubblade, utan att det var meningen. Att universum måste ha haft sitt finger med i spelet.

Man försöker förklara

När man sedan försöker förklara det här för sina nära och kära ser de först helt oförstående ut.

Man berättar om energier och knackningar – knackningar!!! – och de ser plötsligt, och helt oförklarligt, väldigt generade ut.

Så man tar paus. Går hem och tänker. Sedan gör man ett nytt försök att övertyga dem som kommer i ens väg om knackandets förträfflighet. Man försöker förklara på ett sätt som inte upplevs som flummigt. Efter ett tag märker man att den man för tillfället pratar med får något glasartat i blicken och börjar prata om Skavlan i stället. Eller frågar om det är evidensbaserat.

Man bestämmer sig

Då bestämmer man sig för att ta reda på det. Man bestämmer sig för att utbilda sig. På riktigt.

Och ganska snart dyker tanken upp att det här vill jag jobba med, det är ju så fenomenalt!

Men hur ska man få klienter? Att bara berätta om EFT fungerar bevisligen inte, men om de får prova, tänker man, då märker de ju själva vad bra det är? Så i stället för att bara prata erbjuder man prova på-knacksessioner, gratis förstås, till de man tycker skulle behöva det, och hoppas på att det ska gå vägen.

Man ger inte upp

Jo då, en del provar och känner att det verkligen gör skillnad, men inte kommer de tillbaka som betalande klienter inte. Och andra känner ingenting, eller blir rädda för att de känner mer än de är vana vid. Men man ger inte upp, trägen vinner, tänker man och knackar vidare. För världen behöver ju verkligen knackningarna fast den inte riktigt har fattat det än, och så småningom ska det väl lossna!

Man fylls av tvivel

Ja, så där håller man på, och till sist börjar man tvivla på sig själv, sin metod och sin förmåga att bygga upp en verksamhet kring den. Man börjar kanske till och med tro att det är rätt det som myndighetspersoner och andra förståsigpåare hävdar: att EFT är verkningslöst, vilseledande och till och med farligt eftersom det hindar folk från att få kompetent och adekvat hjälp. Att det är bäst man överlåter det här med hälsa till de som bättre kan, ingen nämnd och ingen glömd.

Så vad gör man i det läget? Bäddar ner sig i självömkan och ger upp?

Nej, man …

Nej, det är just när modet börjar tryta och tveksamheten smyger sig in som det är livsviktigt att träffa andra i samma båt. Andra som upptäckt knackningarnas magiska värld och som inte behöver övertygas. Och ytterligare andra som kanske inte är kvar i riktigt samma båt längre, utan har hittat ett sätt att nå ut. Som visar att EFT (eller vad det nu var ens metod hade för bokstavskombination) är precis vad som behövs för att göra livet enklare att leva. På så många olika sätt.

Och plötsligt finns man i ett sammanhang där man fyller på med den självklara energi som uppstår när människor delar ett gemensamt intresse eller strävar mot ett gemensamt mål.

Man hänger med de sina

Ja, det är viktigt att hitta sin tribe, som de säger over there. Att hänga med de sina. På kurser, konferenser och nätverksträffar. Hemma i Sverige och utomlands. Både för att träffa kollegor och själsfränder – och för att hänga med i vad som händer, för i knackningsvärlden händer det mycket just nu. Och ju mer vi breddar och fördjupar våra kunskaper desto bättre kan vi hjälpa andra och varandra.

Och självklart fortsätter vi att erbjuda lite gratis prova på ibland. Ett sätt att ge sina medmänniskor chansen att snubbla över något helt magiskt.     

PS:

Har du redan provat på och vill lära dig mer har EFT Scandinavia grundutbildning i knackning nu i höst. EFT Nivå 1 Plus 15-16 oktober. Nivå 1 Plus finns också som onlinekurs med start 22 september,