Tapping för barn och föräldrar

mindre stress – mera

fokus och självkänsla

Med Marie Hillberg och Iréne Ödmark-Hall

För dig

Bli den förälder som ditt barn behöver: närvarande, empatisk och som kan sätta kärleksfulla gränser.

För ditt barn

Hjälp ditt barn utveckla sin förmåga att hantera livets utmaningar med tillit och trygghet.

Att ha barn är en gåva – och en rejäl utmaning!

Du älskar ditt barn av hela ditt hjärta.  Du vill ditt barn väl, du gör ditt allra bästa. Men ibland blir det inte som du tänkt dig.
Det är antagligen lika jobbigt för dig som för ditt barn.

Frustrerande? 

Tjafs kring maten?

Syskonbråk?

Överaktivt energiknippe?

Blygt, ängsligt och osäkert barn?

Stress vid hämtning och lämning?

Konflikt eller oro vid läggdags?

Trassel i skolan?

Eller någonting helt annat?

I den här användbara kursen får du verktyg att hantera föräldraskapets utmaningar när det behövs  som bäst

Tapping för föräldrar

Lär dig använda EFT Tapping för att hantera din egen stress och de känslor som triggas av barnets beteende. Ju mer du har tillgång till dig själv, desto bättre kan du hjälpa ditt barn.

Tapping för barn

Gör EFT Tapping tillsammans med ditt barn – eller lär dem hur man knackar själv för att släppa jobbiga känslor. Lätt, lekfullt, anpassat till barnets ålder.

Marte Meo för samspel

Hjälper dig förstå och påverka samspelet med ditt barn, på ett sätt som stödjer barnets utveckling. Tar fasta på och förstärker det som fungerar.

Gemenskap och stöd

En viktig del i kursen är samtalet. Att få dela sina tankar och erfarenheter med andra, i ett tryggt sammanhang, och få stöd och pepp i förändringsarbetet.

Varför har vi satt ihop Tapping för barn och föräldrar?

Därför att den här kursen behövs! Nu mer än någonsin!

Vi människor – både barn och vuxna – behöver snabba, enkla sätt att skapa lugn i oss själva, trots påfrestande situationer. Tapping är bland det mest användbara man kan tänka sig.

Ju tryggare du är, desto tryggare blir ditt barn. Och ett tryggt barn blir gladare, snällare, smartare och får större tillit till sina egna förmågor.

Ett litet barn är helt beroende av dig för att hitta lugnet, ett större barn behöver få kunna tappa (dvs göra EFT) själv. Det är också väldigt roligt att knacka tillsammans!

Vi älskar Tapping därför att det är så användbart. Funkar på nästan allt.

Det trollar bort orostankar och magont, nålskräck och skoltrötthet. Löser upp skuldkänslor, ångest och rädslan för att misslyckas. Det har hjälpt oss väldigt mycket i våra egna liv, både privat och professionellt.

Tapping skapar mer utrymme för nyfikenhet, lekfullhet och glädje.

Tapping skapar förutsättningarna för ett bra liv – nu och i framtiden. Kan du ge ditt barn något bättre?

Vad är EFT Tapping?

EFT Tapping är en ny, evidensbaserad metod för att snabbt sänka stressen i kropp och sinne. Det kan liknas vid en slags psykologisk akupunktur – utan nålar – i kombination med samtal och mental fokusering. De mjuka knackningarna påverkar hjärnans ”stresscentrum” och skapar lugn, fokus och närvaro. Det gör att man också lättare kan skapa nya sätt att agera och relatera till omvärlden.

Ibland känns det nästan som magi att förändringarna kommer så fort, men det finns solid forskning på vad som händer när man knackar och att EFT är verksamt på alla problem som har en känslomässig komponent.

Tapping kan användas både som självhjälp och terapeutiskt verktyg och fungerar för alla åldrar. Man får förstås anpassa metoden efter behov. För barn gör man det enkelt och lekfullt.

Vad är Marte Meo?

”Marte Meo” är latin, och kan fritt översättas till ”av egen kraft”. Metoden bygger på studier av hur föräldrar och barn naturligt samspelar med varandra, och hur detta bidrar till barnets sociala och intellektuella utveckling.

Syftet är att stödja och hjälpa föräldrar och andra att se behov och resurser hos barnet och de egna möjligheterna att svara an på barnets behov samt den egna möjligheten att påverka samspelet mellan sig själv och barnet i positiv riktning.

Marte Meo metoden används idag runt om i världen för att hjälpa och stödja föräldrar och andra som står barnet nära.

Videokameran används som ett redskap; man filmar korta sekvenser och analyserar vad i kommunikationen som leder till en positiv utveckling.

Det är vi som är kursledarna

Marie Hillberg

Marie är socionom sedan 36 år tillbaka, Marte Meo-terapeut och EFT Practioner. Hon är också utbildad i Mindful Tapping och Inner Child Work with EFT.

Marie har under hela sitt yrkesliv arbetat med barn och familjer i olika sammanhang, exempelvis med barnavårdsutredningar, familjerätt och familjehem.

Sedan årsskiftet jobbar hon som skolkurator, där hon ser att Tapping verkligen skulle behövas både för lärare och elever.

Marie är en hjärtevarm och gladlynt person som på ett tryggt sätt guidar sina klienter – vuxna och barn – till bättre välmående.

Det som fascinerar henne speciellt med Tapping är hur snabbt en förändring kan ske, och hur roligt och lekfullt det kan vara.

 

.

Iréne Ödmark-Hall

Iréne Ödmark-Hall, EFT-terapeut och utbildare, trebarnsmamma med sju barnbarn.

Hennes 38 år som gymnasielärare (språk och stresshantering) har gett henne en gedigen pedagogisk erfarenhet. Hon brukade lära ut Tapping till sina elever. De gillade det skarpt! 😉

Iréne är Skandinaviens enda EFT International Master Trainer, ligger bakom webbkurserna Sömnverkstan, Tacksamhetsgymmet och EFT för hemmabruk – släpp stress och oro samt boken Trots att jag har cancer – om att må så bra som möjligt i ett utsatt läge med hjälp av EFT och mindfulness.

Som terapeut hjälper hon sina klienter att läka barndomstrauma och få bättre självkänsla. Hon använder olika typer av Tapping i kombination med bild, rörelse och samtal. Kvalitet, lyhördhet och värme är några av hennes ledord.

 

Det här får du

En rolig och utvecklande kurs att må gott av. Sex tillfällen online plus uppföljning. Utrymme för det som angår dig. Gemenskap, teori och praktiskt arbete. Tillgång till Facebookgrupp, inspelningar och material.

Ur innehållet

🕊️ Om Tapping, hur man gör och varför

🕊️ Lite utvecklingspsykologi

🕊️ Lär dig använda EFT till vardags på dina egna känslor och problem, t ex oro, frustration, gränssättning, tidsbrist

🕊️ Steg för steg guidning att hitta problemets kärna

🕊️ Hur du knackar med ditt barn på ett enkelt och roligt sätt

🕊️ Lagom stora uppgifter att testa hemma 

🕊️ Introduktion till Marte Meo som stöd

🕊️ Användbara tips för konfliktlösning

Så här säger några som provat EFT Tapping

”Jag hatar matte!!! Men jag vill ändå ha godkänt. Så jag testade att göra EFT innan matteprovet. Och det hjälpte verkligen, den jobbiga känslan jag hade försvann och JAG KLARADE PROVET 😁🔥 Så efter idag tror jag på att EFT verkligen fungerar.”

– Benjamin, högstadieelev

”Med EFT kommer man in på det väsentliga med en gång.” 

 Anette Fagerlund, miljöinspektör

”När barnen var små var jag ofta sååå himla trött. Jag fick dåligt samvete när jag försökte ta mig en stund för mig själv. Mina barn skulle ju alltid vara välkomna till mig! Med Irénes hjälp upptäckte jag de gamla känslor som höll beteende på plats – och tappingen gjorde att de tonade bort. Sedan kunde jag sätta kärleksfulla gränser till mina ungar. Bra för dem, bra för mig.”

Angelinn Kärkäinen, artist och egenföretagare

”Jag blev mindre stressad, det gjorde mindre ont i magen. Men framför allt blev jag så samlad att jag på kvällen orkade ta en riktigt konstruktiv diskussion med min partner. Jag höll mig samlad och stabil, och det kändes riktigt bra.”

Linda, köksdesigner

”Jag tycker om EFT eftersom man inte hela tiden måste tänka positivt, utan det är okej om man t ex är arg eller ledsen. Det är dessutom jätteskönt när man pickar i ansiktet.” 

– Elin S, gymnasieelev

EFT Tapping + Marte Meo = sant!

Tapping är suveränt för att få jobbiga känslor och onödiga rädslor att tona bort. Om EFT-processen gjorts noggrant brukar du oftast ändra ditt beteende helt automatiskt. Du blir mer öppen för kontakt, och kan lättare hantera det som dyker upp,

Men kanske du inte vet hur du ska agera trots att känslan förändrats? 

Då är Marte Meo ett perfekt komplement.

Under kursen kommer du att få se hur det hela fungerar och möjlighet att prova.

Från bortvald till jätteviktig

När min dotter var liten var hon otroligt ”pappig”. Jag blev ledsen, kände mig bortvald och oviktig. Marie spelade in oss två gånger. Efter första filmen sa hon att jag skulle variera röstläge, ansiktsuttryck och hur jag rörde kroppen. Bli tydligare liksom.

På den andra filmen kunde man se en jättestor skillnad. Jag hade knackat lite, för det kändes konstigt först, att grimasera så! Men sedan började min dotter komma till mig. Slutade vara ”pappig”. 

– Emily

Bästa pappan!

Jag har alltid varit rätt lugn och sävlig, det säger alla. Min dotter var så himla intensiv de första åren. Jag blev less, det var som om vi inte hade kontakt. Jag visste inte vad jag skulle göra.

Vi spelade in några filmer. Marie såg vad min dotter också behövde. Hon föreslog att hon bara skulle kunna sitta i min famn och mysa. Jag fick ta initiativet. Och det har verkligen gjort skillnad. Nu är det ingen som kan konkurrera med mig som pappa!

– Christer

Praktisk info:

När? 7 torsdagar kl 19.00 – 20.45 med start 29 september.

Datum? 29/9, 6/10, 13/10, 20/10, 27/10, 10/11 samt 1/12

Var? Online via Zoom. Du måste ha en dator eller iPad med god uppkoppling. Det går inte att vara med via mobilen.

Investering: 5 400 kr. Early Bird 4 900 kr om du anmäler dig och betalar anmälningsavgiften 800 kr senast 31 augusti. Som Early Bird-bonus får du också en härlig tacksamhetsmeditation.

Hur anmäler jag mig och betalar?

Ange dina uppgifter i formuläret nedan.

Sätt in anmälningsavgiften 800 kr på Pg 25 77 92-2 eller Swish 12 3362 0465. Resten av kursavgiften ska vara erlagd innan kursstart. Självklart kan du betala allt på en gång.

Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Om kursen av någon anledning inte skulle bli av får du naturligtvis tillbaka det du betalat.

Vid vilken ålder kan man börja använda EFT?

Tapping funkar på alla, oberoende av ålder. Kursinnehållet är dock mest lämpligt om du har yngre barn, från baby upp till 15 år.

Ska barnen vara med på kursen?

Nej, det här är en  föräldrakurs. Du väljer sedan hur du vill knacka med ditt barn.  Små steg med stöd och återkoppling av kursledarna.

Vad händer om man är borta någon gång?

Ingen fara. Varje kurstillfälle spelas in så du kan titta i efterhand. Det är en interaktiv kurs, så självklart får du mest ut av den om du är med live.

Kan man få enskild hjälp?

Det finns alltid utrymme för dina frågor och problemställningar under gruppsessionerna.

Om du vill få enskilt stöd får du 25% rabatt på både Marte Meo och djupare personligt arbete med Tapping.

Inte bestämt dig än?

Välkommen att höra av dig om du har några frågor eller vill diskutera om kursen passar dina och ditt barns behov.

Iréne: irene (a) eftscandinavia.se, 070-35 24 155

Marie: marie.a.hillberg (a) telia.com, 073-05 77 771

Du kan också boka in ett längre kostnadsfritt samtal (telefon eller zoom) via bokningsknappen.

Vi hörs och syns!

JAAA! Jag anmäler mig!