Flygrädd?

  • Bultande hjärta? Fjärilar i magen?
  • Kallsvettiga katastroftankar?
  • Ren och skär panik?

Fast du egentligen vet att säkerhetskontrollen ombord är rigorös, och att det faktiskt är säkrare att flyga än att gå över gatan.

Det spelar ingen roll. Rädslan är inte rationell.

Ny och revolutionerande metod

EFT är en modern och effektiv metod som hjälper dig ta kommandot över flygrädslan. Oftast är 2 – 3 handledda sessioner på ca 90 minuter fullt tillräckligt för att flyga utan obehag. För bästa resultat rekommenderas även en uppföljningssession. Läs mer: artikel i Västerbottenskuriren.

Hjärnkompatibelt och skonsamt

EFT angriper problemet där det hör hemma, och jobbar direkt mot de delar av hjärnan som kidnappar beteendet vid panik och stark rädsla. Här kan du läsa mer om hur det hänger ihop.

Till skillnad från konventionell fobibehandling slipper du utsätta dig för det du tycker är skrämmande och obehagligt innan du är redo för det. Du förbereder dig för flygningen i fantasin, i en lugn och trygg miljö. När du sedan ska flyga på riktigt kommer du att märka att rädslan inte längre är ett problem.

Vill bara berätta att flygresan gick bra och metoden fungerade. Jag tackar så mycket för hjälpen och känner mig enormt lättad. Hälsningar, H. – Helena Fällman, Umeå

Vilka strategier behöver du?

Eftersom alla är olika fokuserar vi på hur just din flygrädsla kommer till uttryck och vad den eventuellt kan bero på. Vilka strategier behöver du för att kunna klara en flygresa utan obehag? Det är först när man minimerat panikreaktionen som man är mottaglig för mer logiska sätt att se på saken. Den här delen av behandlingen har mycket gemensamt med KBT.

Det optimala stressverktyget

Under själva flygningen kan du även använda dig av EFT om det skulle behövas. Bara att veta att man har ett sätt att hantera rädslan om den mot all förmodan skulle dyka upp är lugnande. EFT är ett verktyg som dessutom fungerar i andra stressfyllda situationer!

Online och telefon

Har du svårt att ta dig till Årsta/Stockholm fungerar behandlingen utmärkt även online eller telefon. Vi använder oss av Zoom, som är ungefär som Skype men mycket säkrare och enklare.

Before flying up to Umeå I was really stressed out and anxious. During the first EFT-session (done over the phone) I could feel the tension melting away from my body. Two more sessions took care of the rest. Flying is no longer a problem. – Michael Fairclough, Bristol

Avresedagen gjorde jag mina EFT-övningar och lyckades t.o.m äta frukost! Tre flighter senare stod jag på Sea Tac Airport och tänkte: “Wow! Jag klarade det!” Det var en fantastisk känsla. Ingen panik under hela resan. Det märkliga var att jag kände mig lugn och avspänd i flera veckor efteråt. Jag var lite nervös inför hemresan, men den gick bra. 
Annika Bindler

gymnasielärare

Kalendarium

Sömnproblem?

Bjud in sömnen med en enkel och kärleksfull kvällsritual som sätter stopp för snurrande tankar och låter kropp och sinne komma till ro.

Ordet är ditt

För dig som tycker det är pirrigt att tala inför andra och vill göra något åt det. Lyssna på mitt föredrag om scenskräck, och boka in ett samtal där vi utforskar vad som håller dig tillbaka från att kommunicera avspänt med dina åhörare.

Gratis morgonmeditation