Programinnehåll

21 september – 3 oktober

Förbättra dina relationer

Madeleine Magnusson

tis 21 september

 

Lyssna till den spännande berättelsen om hur Madeleine Magnusson använde EFT för att finna kraften att bryta sig loss efter 10 år i ett äktenskap fyllt av psykisk misshandel – och hur EFT hjälpte henne läka och hitta kärleken igen.

Madeleine Magnusson är relationscoach, yogalärare, EFT utövare och certifierad Expand lärare. Hon hjälper kvinnor förbättra sina nära relationer genom ökad självkärlek och inre ledarskap.

Städa bort förändrings-motståndet!

Karin Bergquist

ons 22 september

Ett nyfiket samtal om förändringsmotstånd, prokrastinering och ostädade garderober står på agendan för detta inslag. Plus en knacka-med-demo som hjälper dig städa upp både inre och yttre oreda.

Karin Bergquist är socionom, EFT terapeut och Tapping into Wealth Coach. Hon hjälper sina klienter att finna acceptans för allt det där som man gärna vill sopa under mattan. Tillsammans med sin tvillingsyster Inga driver hon EFT i Handen.

Föd utan rädsla och ge ditt barn en bra start i livet

Jane Fogelström

tor 23 september

Träffa barnmorskan Jane Fogelström som på sitt trygga sätt integrerar EFT i förlossningsvården – och prova på en läkande ”släppa-taget-meditation” som alla kan använda sig av, vare sig de väntar barn eller inte.

Jane Fogelström, barnmorska, profylaxinstruktör och samtalsterapeut. Skapare av BC-metoden, Birth of Courage, som innebär att man i ett sakta mak vågar se alla sina rädslor och bearbeta dem en och en med rätt strategier och verktyg.

Ta fram din självkraft och stärk din självkänsla

Lena Marjoniemi

fredag 24 september

I grunden handlar låg självkänsla om djupa rädslor och begränsande övertygelser om sig själv. Om du inte känner ditt eget värde eller tvivlar på att du duger och är tillräcklig som du är – hur lever du då ditt liv?

Lena Marjoniemi använder EFT, Matrix Reimprinting, Havening Techniques och hypnos när hon guidar sina klienter att bli medvetna om sina undermedvetna programmeringar, så de kan börja stärka självkänslan genom att ta fram sin självkraft.

Eat Only Love – om sötsug och emotionell överätning

Ruthi Cohen Joyner

lör 25 september

Mat handlar om näring – men mest av allt handlar det om känslor. Med EFT lär du dig undvika dina värsta matfrestelser utan att känna att du försakar något. Du lär dig hitta lust och glädje i att ta hand om din kropp på bästa sätt.

Ruthi Cohen Joyner, USA, är dietist, meditationslärare, yogainstruktör och hypnosterapeut. Hon hjälper kvinnor skapa kärleksfulla relationer till sig själva och sin kropp, och släppa både kilon och det känslomässiga bagage som tynger dem.

EFT – någonting för psykiatrin?

Henrik Friman

sön 26 september

”Obeforskat flum som inte har något här att göra” är ofta vårdens attityd till EFT. Men stämmer det verkligen? Hur står det till med forskningen, och på vilka sätt skulle tapping kunna vara ett användbart komplement vid psykisk ohälsa?

Henrik Friman, akupunktör och psykolog inom psykiatrins öppenvård i Jönköping. Sprider kunskap om EFT till sina kolleger i traumateamet, och lär sina patienter knacka som egenvård.

Vad har EFT och Eckhart Tolle gemensamt?

Nina Koenigs Hallberg

mån 27 september

Eckhart Tolle behöver knappast presenteras;  han visar vägen till andligt uppvaknande och hur vi kan leva livet fullt ut. Men vad har EFT och Tolle gemensamt – och vad kan de lära av varandra?

Nina Koeinigs Hallberg, Resan-terapeut, ledare av Eckart Tolle-gruppen i Uppsala och knackare sedan 2005. Nina erbjuder Helande samtal – befriande friskvård på djupet, som ger vägar för personlig och andlig utveckling.

IFS: Vår inre familj av beskyddare

Jeanette Nord

tis 28 september

Internal Family Systems handlar om de strategier vi använder för att hantera en splittrad verklighet.  Det är en ovanligt klok modell för att förstå vad som pågår inne i oss när vi kämpar med efterdyningarna av trauma.

Jeanette Nord är sjuksköterska och traumaexpert. Hon driver Traumaskolan som ger psykoedukation om stress och trauma –  pusselbitar som kan leda dig framåt i läkningsprocessen.

Tapping i livets slutskede

Dr Susan Marsden

ons 29 september 

EFT kan användas hela livet, från första andetaget till det sista. Här berättar Dr Sue Marsden om hur Tapping kan bringa lindring och underlätta steget in i det okända. (Engelska undertexter.)

Dr Sue Marsden, Nya Zeeland, är onkolog. Hon har haft förmånen att arbeta tillsammans med Elisath Kübler Ross, och i 30 år specialiserat sig på vård i livets slutskede, med Tapping som ett självklart verktyg.

Min vän Smärtan

Gunnel Saric

tor 30 september

Smärta stressar. Smärta gör det svårt att sova. Smärta är också en utmaning som erbjuder möjlighet till lärande och personligt växande. Här berättar Gunnel om sin egen väg från smärta till glädje och livskraft. Du får prova på knackning som lindrar smärta. (Repris från 2019)

Gunnel Saric är dipl. taktipro taktilmassör och hälsocoach med verktyg som NLP, EFT, mental kinesiologi och reiki. Hon är författare till boken Min vän Smärtan. 

Sound Healing with Tapping

Greg Carpenter

fre 1 oktober

Musik och ljud är vibrationer. EFT handlar också om vibrationer. Här kombineras Tapping med klangskålar, flöjt och digeridoo för att maxa knackningarnas läkande verkan. Kul inslag med oväntad twist på slutet. (Engelska undertexter.)

Greg Carpenter, USA, Master of Divinity in Pastoral Psychology, Sound Healer och familjeterapeut. Utbildad i EFT, Intention Tapping och ögonrörelseterapin EMDR.

EFT och Feng Shui – en spännande kombo

Susanne Nilsjö

lör 2 oktober

Feng Shui handlar inte bara om inredning. Det handlar om hela livet. Själva uttrycket betyder vind och vatten och symboliserar utrymmet mellan himmel och jord där vi människor lever. Här får du prova Feng Shui och Tapping i skön förening.

Susanne Nilsjö är certifierad Feng Shui-konsult och EFT-terapeut/coach. Författare till EFT – Nyckeln till verklig frihet, Nya EFT-boken samt Feng Shui vecka för vecka. Nu senast Bagua Tapping – När rädslan försvinner blir drömmar till verklighet.

När man vaknar på natten och inte kan somna om

Iréne Ödmark-Hall

sön 3 oktober

Svårare än att somna på kvällen är ofta att somna om när man vaknat på natten. Här får du konkreta tips som hjälper dig stoppa tankeflödet och få den vila du förtjänar.

Iréne Ödmark-Hall, EFT International Master Trainer och symbolpedagog. Har skrivit Trots att jag har cancer – om att må så bra som möjligt i ett utsatt läge med hjälp av EFT och mindfulness. Aktuell med webbkurserna Sömnverkstan, och EFT för hemmabruk – släpp stress och oro.