Programinnehåll

6 oktober – 17 oktober

Ett riktigt bra liv – för dig och världen

Barbro Bronsberg

tis 6 oktober

 

Ett riktigt bra liv – vem längtar inte efter det? Men vad innebär det? Och hur kan man skapa sitt liv så det blir bra för en själv och andra? Ett inslag med mycket knackning utlovas!

Barbro Bronsberg har jobbat med stress, talängslan och personlig utveckling i över 40 år, på ett klokt och nästan magiskt sätt. Bästsäljaren Bränn inte ut dig och serien med övningar för avslappning och personlig utveckling har hjälpt hundratusentals människor till ett bättre liv. Hängiven knackare sedan 2005

Kom ur frysläget och bli vän med din inre fajter

Emma Dinmali Holmlund

ons 7 oktober

 

Vi har alla varit med om det – situationer där man önskat att man försvarat sig genom ord eller handling. I stället blev man stum, tappade energin, kollapsade, låste sig… Hur kan EFT hjälpa en ur frysläget så man får kontakt med sin livsenergi igen?

Emma Dinmali Holmlund gick sin terapeututbildning i Osho-centret i Indien 2002. Hon har guidat familjekonstellationer sedan 2003. EFT och TRE (Tension and Trauma Release Exercises) finns också i hennes verktygslåda.

Tapping with Kids

Lou Tassell

tor 8 oktober

Att lära sitt barn tapping är att ge det en tryggare barndom – med inre kraft och tillgång till alla känslor. Här får du tips och trix så ni kan knacka tillsammans, lätt, enkelt och roligt. Vi får också besök av två hemliga gäster.

Lou Tassell är en integrativ hälsocoach som kombinerar EFT, bioresonans och reflexologi i sitt arbete. Hon har bred erfarenhet av att knacka med barn och deras föräldrar.

Trauma och tapping i Coronatider

Ivona Olofsson

fre 9 oktober

Hur får man inre lugn i en tid av pandemi där ovisshet om framtiden, otrygghet, hjälplöshet, ensamhet och ett överhängande osynligt hot skapar svårhanterlig oro och triggar trauman? Vi knackar och mediterar.

Ivona Olofsson, traumaterapeut specialiserad på komplext trauma, driver holistiska Spektrum Terapier där hon erbjuder EFT, Havening, hypnoterapi, NLP, mindfulness-baserad KBT, ACT, Matrix Reimprinting och kroppspsykoterapi.

Trauma över generationsgränserna

Marija Stråt

lör 10 oktober

Kan vi verkligen uppleva tankar, känslor eller problem som inte har sitt ursprung i vårt eget liv utan i våra förfäders? Som ett eko från en generation till en annan? Studier visar att så är fallet. Det kallas epigenetik.

Marija Stråt, beteendevetare, utbildad i friskvård och Steg 1 i psykoterapi. Inspirerad av familjekonstellationer har hon utvecklat EFT till att även kunna användas på trauman och andra oläkta känslor som förs vidare genom släktleden.

The #1 Reason You Haven’t Found Your Soulmate Yet

Stefan Gonick

sön 11 oktober

Det finns många människor som utan framgång kämpar med att hitta “rätt” livspartner. Här reder Stefan Gonick ut varför det kan vara så svårt – det är absolut inget mystiskt – och hur man kan bryta sina gamla mönster och finna kärleken.

Stefan Gonick, USA, är EFT Master Trainer och relationscoach med bakgrund i Gestaltterapi och Transaktionsanalys. Han hjälper sina klienter att skapa goda, hållbara kärleksrelationer.

Cancer, rädsla, livet

Fia Hobbs

mån 12 oktober

Cancer drabbar 1 av 3 personer och även själva ordet väcker rädsla. Den fysiska tumören sätts i fokus medan den känslomässiga och mentala aspekten av att bli drabbad hamnar i skymundan. Det är minst lika viktigt för läkandet att rehabilitera både kropp och själ. 

Fia Hobbs, föreläsare, QiGong Master och terapeut specialiserad på cancerrehabilitering. Har skrivit Öst möter Väst – mental träning över gränserna. Den senaste boken Reflections skrev hon med sin man om hans sista tid i livet.

The Science Behind Tapping

Dr Peta Stapleton

tis 13 oktober

Möt en av världens främsta forskare inom EFT tapping. Vad händer i kropp och knopp när man knackar? På vilket sätt skulle EFT kunna revolutionera traditionell läkarvård och psykoterapi? Repris från förra året, nu textad på svenska.

Dr Peta Stapleton, Associate Professor of Psychology, Bond University, utbildar hälsopersonal i EFT. Aktuell med boken The Science Behind Tapping. Hon har också skrivit EFT for Teens.

Addiction versus Connection

Alistair Richardson

ons 14 oktober

Oberoende av vilken skepnad missbruksproblematiken tar – alkohol, droger, spel, sex eller till och med tvångsmässigt hjälpande – handlar det alltid i botten om kontakt. Eller snarare brist på kontakt. Framför allt med sig själv.

Alistair Richardson, beroendeterapeut sedan 17 år integrerar energipsykologi i sitt arbete med missbruk/medberoende. Han är EFT Trainer och leder workshops om att läka barndomstrauma.

EFT + yoga = sant

Göran Boll

tor 15 oktober

Vad har EFT och yoga gemensamt – och vad skiljer dem åt? Två olika approacher till kroppens energisystem som kompletterar varandra väldigt bra. Prova bägge!

Göran Boll, internationellt certifierad yogaterapeut, meditationslärare och skapare av yogaformen MediYoga. Han har på bred front infört medicinsk yoga i vården, både i Sverige och andra länder, och MediYoga Institutet har utbildat tusentals instruktörer.

Konsten att få saker gjorda

Tina Lee Möller

fre 16 oktober

Har du en tendens att hela tiden skjuta upp viktiga saker? Svårt få tiden att räcka? Att vara produktiv handlar inte bara om själva görandet utan också om den psykologiska drivkraften. Lär dig Tinas knep för att få saker och ting gjorda med hjälp av EFT!

Tina Lee Möller är en erfaren EFT coach/terapeut som håller kurser, workshops, resor och retreat, undervisar i Asiatisk YogaMassage och driver kursgården Liljero Retreat. Mycket att göra med andra ord!

EFT, världens mest (o)använda självhjälpsteknik

Iréne Ödmark-Hall

lör 17 oktober

EFT är en suverän självhjälpsmetod. Men som alla självhjälpsmetoder har den sina begränsningar. Ibland är det både säkrare och mer effektivt att knacka tillsammans med någon annan. Tips och idéer hur du kan göra.

Iréne Ödmark-Hall, EFT International Master Trainer och symbolpedagog. Har skrivit Trots att jag har cancer – om att må så bra som möjligt i ett utsatt läge med hjälp av EFT och mindfulness. Aktuell med webbkurserna Sömnverkstan, Tacksamhetsgymmet och EFT för hemmabruk.