Programinnehåll

 

Från duktig flicka till nöjd kvinna

Anette Eriksson

 

 

Det är nog många som känner igen sig i begreppet ”duktig flicka”. Här får du reda på mer om hjärnan, tankar och känslor. Och hur EFT kan hjälpa dig att släppa den emotionella stress och de begränsande tankemönster som håller beteendet på plats.

Anette Eriksson är vägledare med fokus på självmedkänsla, samt certifierad EFT International Practitioner. Hon hjälper sina klienter att släppa överdriven duktighet, så att de istället kan känna sig nöjda och få en balans mellan vara och göra.

Min vän Smärtan

Gunnel Saric

 

 

Smärta stressar. Smärta gör det svårt att sova. Smärta är också en utmaning som erbjuder möjlighet till lärande och personligt växande. Här berättar Gunnel om sin egen väg från smärta till glädje och livskraft. Du får prova på knackning som lindrar smärta.

Gunnel Saric är dipl. taktipro taktilmassör och hälsocoach med verktyg som NLP, EFT, mental kinesiologi och reiki. Hon är författare till boken Min vän Smärtan.

Find Calm and Pass it On: Tapping som daglig rutin

Gunilla Hamne
och Ulf Sandström

 

Stress smittar. På samma sätt som vi tvättar händerna för att hålla oss friska borde vi använda tapping för att förebygga stress och mental ohälsa. Gunilla och Ulf sprider tapping i världen till dem som bäst behöver det: överlevare efter folkmorden i Rwanda, båtflyktingar, nyanlända i Sverige …

Ulf Sandström och Gunilla Hamne är traumakonsulter och författare till Resolving Yesterday – First Aid for Stress & Trauma with TTT.

Boosta relationen

Gunilla Wigertz

 

Vi människor behöver varandra. Relationer som fungerar ger glädje, tröst och energi. Här berättar Gunilla om sitt arbete som relationscoach, och du får en struktur för att lättare se i vilken ända du ska börja använda tapping för att skapa den förändring du längtar efter.

Gunilla Wigertz, diplomerad coach och certifierad AAMET EFT Practitioner.

How to Overcome Overthinking

Steve Wells

 

Hjärnan går på högvarv, tankarna bara snurrar. Vad göra? Intention Tapping är ett effektivt sätt att få stopp på tanketjattret så du kan hitta tillbaka till det inre lugn som behövs för att fatta goda beslut – och få en god natts sömn.

Steve Wells, Australien, internationellt erkänd EFT-pionjär och workshopledare. Författare till bl a 100% YES – hur du når bättre resultat med mindre stress. Upphovsman till de nyskapande tappingvarianterna PET, SET och IET.

Sömn, sömn, sömn …

Christian Benedict

 

Här får vi en sömnforskares tankar kring sömn: varför det är så viktigt, vad som händer i hjärnan när vi sover, varför det inte är särskilt smart att oroa sig över att man inte får den sömn man behöver. Plus några riktigt goda strategier för hur du kan göra för att förbättra din sömn.

Christian Benedict, sömnforskare vid Uppsala Universitet, författare till Sömn, sömn, sömn – hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn

The Importance of Feeling Safe in Order to Heal

Dr Craig Weiner

 

Tapping är enkelt – ett barn kan lära sig på 10 minuter. Men vi människor är inte enkla, och tapping är kraftfullt. För att kunna läka både små och stora trauman är trygghet av största vikt.  Få reda på varför, och hur. 

Dr Craig Weiner är EFT International Master Trainer of Trainers och Matrix Reimprinting Trainer. Har producerat filmen The Science of Tapping, och driver tillsammans med sin hustru Alina Frank The Tapping Training Institute.

Gränssättning – hur, vad och varför?

Elisabet Eriksson

 

Det är lika viktigt att utmana sina gränser som att respektera dem. Att sätta adekvata gränser skapar tydlighet och frihet i relation till andra. Men hur lär man sig var gränsen går, och hur kan man träna upp sin förmåga att säga sin sanning på ett bra och konstruktivt sätt?

Elisabet Eriksson är dipl. gestaltterapeut och hjälper sina klienter att skapa självkänsla i sina relationer.

The Science Behind Tapping

Dr Peta Stapleton

 

Möt en av världens främsta forskare inom EFT tapping. Ett inslag späckat av ny och spännande information om läget på forskningsfronten. Vad händer i kropp och knopp när man knackar? På vilket sätt skulle EFT kunna revolutionera traditionell läkarvård och psykoterapi?

Dr Peta Stapleton, Associate Professor of Psychology, Bond University, utbildar hälsopersonal i EFT. Nu aktuell med boken The Science Behind Tapping. Hon har också skrivit EFT for Teens.

Högkänslighet – problem eller tillgång?

Susanne Örnhav

 

”Vad känslig du är! Det där är väl inget att bry sig om!” Susanne Örnhav, som själv har personlighetsdraget högkänslig, delar med sig av sina erfarenheter. Hon bjuder på en tappingmeditation som hjälper dig balansera ett överaktivt nervsystem så att du lättare kan njuta av de fördelar högkänslighet för med sig.

Susanne Örnhav, leg psykolog, dipl. bodysenseterapeut ​​​​​​​samt certifierad mindful och trauma tapper.

Varför har jag inte mera pengar?

Monica Bozinov

 

I det här avsnittet avslöjar Monica Bozinov grundproblematiken bakom pengastress – det är inte vad du tror! Du får tillfälle att diagnostisera exakt vad som blockerar din ekonomi. Sedan använder vi EFT för att förändra din pengaprogrammering, så att du fri att skapa en ny ekonomisk verklighet.

Monica Bozinov, cert. EFT Practitioner och Tapping Into Wealth Coach, hjälper sin kunder att skapa lönsamma företag där de också kan känna sig fria och tillfreds.

Toning, klang och tapping – ett språk bortom orden

Marie Bergman

 

Få en inblick i hur röst, klang och tapping tillsammans skapar en vibrerande, läkande helhet. Här bjuder vi in dig till ett förutsättningslöst samtal i Marie Bergmans musikstudio, där du får reda på vad ett ”Klangspa” är, och hur det känns. Du får också prova på ordlös tapping med klangskålar och toning.

Marie Bergman, artist och låtskrivare, f.d. gästprofessor i sång vid Musikkonservatoriet i Århus och Köpenhamn. Hon kombinerar tapping, toning och klangmassage till en unik och läkande upplevelse.

Dröm dig till frihet

Iréne Ödmark-Hall

 

Vad drömmer du om? Våra dagdrömmar säger mycket om vår längtan. Våra nattdrömmar är ocensurerade budskap från vårt innersta. Budskap som, om vi kan lyssna och ta till oss dem, leder vidare på vägen mot självkännedom och utveckling. EFT tapping är en självklar del i den processen.

Iréne Ödmark-Hall, EFT International Master Trainer och symbolpedagog. Har skrivit Trots att jag har cancer – om att må så bra som möjligt i ett utsatt läge med hjälp av EFT och mindfulness. Aktuell med webbkursen Sömnverkstan.